zondag 26 september 2010

Schokkende ontdekking, of.....

WTF........

2 dagen geleden was Ilja wat eerder thuis en deed een schokkende ontdekking. We hadden herman al een paar dagen niet gezien, hij was de rotsen aan het verkennen gegaan, en heeft waarschijnlijk de enige plek waar hij voor ons onzichtbaar was, gevonden en is daar gaan zitten. Nuja ook een Heremiet kreeft heeft recht op privacy. Echter toen Ilja in de bak keek, zag ze tot haar grote schrik Herman liggen, achter de rotsen zonder schelp. WTF... Wat is Herman nou aan het doen, waarom ligt hij daar en waarom is hij zonder schelp (huis) en waarom beweegt hij niet. Hij zal toch niet........FF syl bellen. Hoi ben jij al ondederweg naar huis? Ik zeg nee zit even in overleg en kom daarna naar huis. Ik heb een schokkende ontdekking gedaan zei ze, het lijkt wel of Herman dood is. Hoe kan dat nou weer was mijn reactie en zei, ik bel je zo ff en kom dan naar huis.

Uurtje later kwam ik thuis en verdomt daar lag hij, levenloos en verlaten, ach god wat zielig. Ja ook als je heremiet kreeftje dood gaat vind je dat niet leuk. Nou maar uit de bak halen en kijken of wew hem kunnen reanimeren. Zo gezegt zo gedaan, maar hij was niet meer te helpen, bij de eerste aanraking viel zijn schaartje van z'n lichaam af. Dus tsja we hebben hem begraven in het toilet.

FF naar de winkel

Afgelopen zaterdag kregen we visite, Sander en Lenke. Dus we vonden het wel leuk om wat meer in ons aquarium te hebben en een replacement voor Herman te vinden, alhoewel dat natuurlijk onmogelijk was. In de winkel wat heen en weer gepraat maar we konden niet verzinnen waarom herman overleden was, temperatuur, zoutgehalte, nitriet, nitraat, fosfaat alles was goed, dat hebben we zelfs direct na het heengaan van Herman nog een keer gechecked. Gewapend met een nieuwe blau poot heremiet en een ster poliep liepen we de winkel uit. Na heel rustig overzetten van beide dieren was het toch even spannend, gaat het allemaal wel goed. Henkie (dee nieuwe blau poot) leek het erg naar de zin te hebben en is meteen aan het "grazen" geslagen.

Wederom WTF...........

Sander en Lenke hadden het aquarium nog niet gezien en we zaten dan ook binnen 5 minuten na hun binnenkomst met z'n vieren om het aquarium. Ilja en ik enthousiast vertellend wat er allemaal te zien was in de bak. Kijk dit ons onze zojuist geplaatste blau poot heremiet, en dit is een sterpoliepje etc.... Na ongeveer een half uurtje zegt Lenke terwijl ze aan de zijkant van de bak aan het inspecteren was geweest opeens , hey Ilja wat is dat daar....? ilja kijkt met haar mee en vraagt aan mij, zit Henkie nog bij aan de voorkant syl, ik zeg ja hoezo.? Nou dan leeft Herman nog, ik denk ok voor jou dus geen wijn meer, je hebt hem gisteren zelf door de plee gespoeld.Maar na een korte inspectie moest ik zelf ook concluderren, verdomt Herman leeft (deed me even aan de bekende scene uit frankenstein denken, it's alive ....ALIVE....!!). Maargoed, hoe flikt Herman dat, issie uit de plee gekropen door de keuken naar de woonkamer gegaan, het aquarium opengedaan en er weer ingesprongen ofzo? Wat b
Ijkt nou, die dieren verschalen, ze krijgen dus om de zoveel tijd een nieuwe "jas" en de oude gooien ze op de grond. Echter was zijn "jas" in dit geval zo mooi intakt en complete dat het dus net leek alsof het Herman zelf was :).
Hij is dus helemaal niet dood en ookk nooit geweest, en wij hebben nu dus twee blau poot heremiet kreeftjes.

Nog even een paar fotootjes om het compleet te maken.


Sterpoliep net geplaatst, en dus helemaal terugetrokken.



Sterpoliep na een uurtje wennen, al wat minder teruggetrokken.




Henkie onze nieuwe blau poot heremiet


En nog een keer henkie





- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten