dinsdag 14 september 2010

Paar dagen verder

Zo we zijn weer een paar dagen verder, het water was een dag na de vorige blog weer helemaal helder. We hebben meteen even een meting gedaan van het nitriet gehalte, dit is een opgestart en biologisch gezond aquarium 0 of bijna nul (< 0,3 mg/ltr). Bij ons was dat 0,8 wat dus te hoog is, dit is echter te verwachten in de opstart fase. Als levend steen is toegevoegd dan krijg je de zogenaamde nitriet piek, dit kan tot 5 weken duren, daarna mag je pas vissen en eventueel koralen gaan toevoegen.

Het goede nieuws is dat de eiwitafschuimer het sinds gisteren perfect doet, veel schuim met daaraan vuiligheid. Gisteren hebben we wat (goede) bacterien toegevoegd en het lijkt erop dat dat de afschuimer geholpen heeft. of het probleem zat in het feit dat we koraallijm hebben gebruikt om het steen aan elkaar te plakken, dit is een soort 2 componenten kauwgom waarmee je dus onder water kan lijmen. We hebben op internet gelezen dat er meer mensen zijn die hier last van hebben na gebruik van deze lijm.

Sinds vandaag komt er aardig wat begroeiing op het steen, ziet er weer heel anders uit. We hebben ook koraalzand toegevoegd. even wat foto's


Zijaanzicht













Nacht verlichting



Er komt wat begoeiing, nu nog bruin, moet groen worden.









Kokerwormpje leeft nog steeds, dus dat is een goed teken, ik zal morgen proberen met een goeie camera een foto ervan te maken.

1 opmerking:

  1. Zo, da's allemaal erg fraai. Als de eerste vissen erin leven wordt het echt een wondere wereld! Je diploma scheikunde en je workshop chemie komen nu eindelijk ook eens van pas :D
    Ik blijf kijken.

    BeantwoordenVerwijderen