dinsdag 7 september 2010

Aquarium bezorgd en gemonteerd

Vandaag was het dan eindelijk zo ver, tsja als je iets graag wilt duurt wachten 2 keer zo lang :). Vanmiddag rond 13:00 uur werd het aquarium bezorgd, veel dozen pakketten en nog meer dozen, niet te vergeten een emmertje van 25 kilo met zout.

Aqua moest even een trappetje op getilt worden en dat was tocn weel even zweten voor de bezorgers, dat ding is loeizwaar, gelukkig maar 5 treden.

alles uitgepakt en eerst het kastje in elkaar gezet, zonder gebruiksaanwijzing, want daar doet aqua medic niet zo aan. Maarja met mijn enorme ikea kennis zat hij zo in elkaar :)

Met speciale lijm hebben we een rubber matje op de bodem van het aqua gelijmd zodat zometeen het levend steen niet wegglijd. Dit moet 24 uur drogen. Na het aquarium op het kastje te hebben gezet hebben we alle apparatuur aangesloten, eiwitafschuimer, opvoerpomp, stromingspompen en verlichting.

ik heb even snel een paar fotootjes geschoten om even een id te geven hoe het er nu uit ziet.














Morgen kan er met zoetwater peoef gedraait gaan worden, dan water eruit en nieuw water erin, zout erin en een nachtje laten draaien en op temperatuur laten komen. Donderdag gaan we het levend steen ophalen en als alles goed draait plaatsen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten