woensdag 13 oktober 2010

Vermist: rode anemoon

Houten 13 oktober 2010 - In de nacht van maandag op dinsdag is in de Percula 100 te Houten een rode anemoon spoorloos verdwenen. Eerder die avond is de anemoon nog gesignaleerd. Deze trok met zijn vlezige lichaam (door middel van pulserende bewegingen) langzaam naar de rand van de rots. Hiervan zijn nog beelden beschikbaar die na afronding van het politieonderzoek binnenkort beschikbaar zullen worden gesteld. Ilja T. te H. 'het was een afschuwelijk gezicht, hij ging heel langzaam over de rand heen en we konden niets anders doen dan toekijken'. Later die avond, zo rapporteert Syl S. ook te H. rolde de anemoon stuurloos over de vloer van het aquarium. Hij heeft nog twee pogingen gedaan het diertje terug te plaatsen maar tevergeefs. Hierna is de anemoon niet meer gesignaleerd.

Voor de gouden tip over deze vermissing is een kadobon voor een turboslak beschikbaar gesteld. Mocht u de anemoon tegenkomen, probeer niet in te halen, hou rechts aan en probeer de anemoon met lichtsignalen aan de kant te krijgen.

Signalement anemoon: doorzichtig rood, gevuld met water. Kan zich voordoen als een ei met pootjes (zie familiefoto van de Anemoon hieronder).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten