zaterdag 13 november 2010

Filmpje sjaak in de doos

Zoals eerder beloofd hierbij even een filmpje van de jack in the box.
Het zijn hele geinige visjes die graag de beschutting zoeken van een eigen gemaakt holletje waarin ze kunnen terugtrekken mocht er gevaar dreigen. als het licht uit gaat en ze gaan slapen dan sluiten ze het hele holletje af met wat steentjes.


YouTube Video


dinsdag 9 november 2010

Zwemmers in de bak

wow deze update heeft veeeel te lang op zich laten wachten, er is dan ook inmiddels aardig wat toegevoegd aan het aquarium. Om te beginnen een aantal lagere dieren (koralen). even een opsomming: Een sespitularia, een xenia, een doopvont schelp, een sterpoliep, een fungia en een clavularia. Leuk al die namen die je waarschijnlijk weinig zeggen, de plaatjes komen zo ;). ohja ik zou bijna onze zandzevendezeester (scrabble iemand?) vergeten.

En eindelijk mochten er wat zwemmers in, twee weken geleden hebben we de eerste twee toegevoegd, een gele doktersvis en een borsteltand, deze vissen zijn nu ongeveer 10cm en zullen nog groeien tot ongeveer 16cm. Een paar dagen daarna hebben we 2 "jack in the box" vissen gekocht, ze hebben hun naam te danken aan het feit dat ze min of meer onder de grond leven, en als een duveltje uit een doosje uit hun holletje schieten als er voer in de buurt komt, filmpje volgt in volgende blog. En weer ongeveer een week later (vandaag) kunnen we eindelijk een keer JA zeggen op de ons ontzettendddd veel gestelde vraag:"zitten er al van die clownvisjes in de bak?". Ja sinds vandaag zitten er twee nu nog hele kleine clownvisjes in. die kan je het beste klein kopen want dan heb je grote kans dat het een koppeltje wordt, ze worden namelijk tweeslachtig geboren en zullen dan onderling bepalen wie het mannetje en wie het vrouwtje wordt, ja ik vind het ook heel knap ja...:)

Dan nu de foto's maar even om een beeld te geven. volgende keer weer wat filmpjes, want dat geeft toch een veel beter beeld.

De sespitularia



sterpoliep




Fungia




Doopvontschelp




Zandzevendezeester




Clavularia, met stukje van (je raad het al) de gele doktersvis




Borsteltand (nog geen goeie foto van kunnen maken)




Gele dokstervis




Jack in the box




en de anemoonvisjes (clownvisjes)



Volgende voeg ik wat leuke filmpjes toe en ik beloof dat het niet weer zo lang zal duren ;)